Etusivu

Työryhmä etsii keinoja puuttua koulukiusaamiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä selvittää keinoja ehkäistä ja puuttua kiusaamiseen ja edistää koulurauhaa. Työryhmän tekee esityksen mahdollisista lainsäädännön muutoksista, joilla voidaan puuttua kiusaamiseen. Varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa käytettäviä hyväksi koettuja toimintatapoja kootaan valtakunnallisesti kaikkien päiväkotien ja koulujen käyttöön.

Lue lisää

Parlamentaarinen ryhmä kehittämään peruskoulua

3-Opettaja-net

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on kutsunut eduskuntapuolueet peruskoulufoorumin parlamentaariseen ryhmään luomaan teesit tulevaisuuden peruskoululle. Parlamentaarisen ryhmän lisäksi foorumissa toimii tutkija- ja asiantuntijaryhmä sekä toimintaryhmä. Eri puolella maata järjestetään työpajoja ja tilaisuuksia keskustella ja ideoida perusopetuksen kehittämistä. Teesit julkistetaan elokuussa 2017.

Lue lisää

Hallitus antoi esityksen uudeksi kirjastolaiksi

lapsi_kirjastossa_500px

Lakiesityksessä korostetaan nykyistä vahvemmin kirjaston yhteiskunnallista roolia. Perustuslain turvaamat kielelliset ja kulttuuriset oikeudet ovat kirjastolain lähtökohtana. Yleiset kirjastot säilyvät maksuttomina perus- ja lähipalveluina. Aineistojen varaamista esitetään maksuttomuuden piiriin.

Lue lisää

Ammatillisen koulutuksen reformi lausuntokierrokselle

twr_amisreformi

Ammatillinen koulutus uudistetaan kokonaisuudessaan. Ammatillisen koulutuksen reformi on suurin opetus- ja kulttuuriministeriön lainsäädäntöhanke lähes kahteenkymmeneen vuoteen. Ehdotus ammatillisen koulutuksen uudeksi lainsäädännöksi on lähetetty sidosryhmille lausuntoja varten.

Lue lisää

Tietoa turvapaikanhakijoiden koulutuksesta

4

Turvapaikanhakijamäärän kasvulla on välittömiä vaikutuksia perusopetuksen ja varhaiskasvatukseen tarpeeseen. Jatkossa lisääntyy myös tarve maahanmuuttajien valmistaviin ja valmentaviin koulutuksiin lukiossa, ammatillisessa koulutuksessa ja ammattikorkeakouluissa. OKM on koonnut tietopaketin maahanmuuton vaikutuksista mm. koulutukseen.

Lue lisää